star_on

Що таке чекап і кому потрібен

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Англійське слово “сheck-up” позначає повне медичне обстеження в експрес-форматі. На сьогодні його пропонують багато клінік. В переліку послуг медичних закладів можна побачити цей короткий та місткий термін. Іншими словами чекап – це комплексна діагностика, яка підійде для людей, що уважно стежать за своїм здоров’ям та хочуть зробити програму максимум в стислі терміни.

n

Чому експрес-обстеження організму стало популярним По-перше, це економія часу. Життя сучасної людини насичене різноманітними справами та завданнями. Без контролю та ефективного використання ресурсів (часових, грошових, емоційних) ніяк не обійтися. Це також стосується питання обстежень. По-друге, тенденція до відповідального споживання. Велика кількість людей задумалася про стан свого здоров’я. Тому з’явився особливий інтерес до БАД і суперфудів. Люди почали захоплюватись спортом і дихальними практиками, приділяти увагу способам виробництва та якості продуктів харчування, переходити на органічну косметику, використовувати фітнес-браслети та мобільні додатки в сегменті healthy touch і т.п. Через ці зміни в суспільстві ми почали думати про чекап.

n

Кому потрібно повне медичне обстеження

n

1. Людям, у яких вже є яке-небудь захворювання та ті, хто стоїть на обліку лікаря. Дана категорія пацієнтів дуже відповідально підходить до питання спостереження і контролю над своїми хворобами для складання загальної картини.

n

2. Для тих, хто оцінює свій стан організму як задовільний. Здається, що якщо нічого не болить і не турбує, то немає необхідності звертатися до фахівця. Однак потрібно пам’ятати, що деякі захворювання не проявляються на ранніх стадіях і виявити їх можна тільки за допомогою аналізів і досліджень.

n

3. Люди, які мають певні симптоми, але хвороба не виявлена або не діагностована. На жаль, у деяких пацієнтів є неприємні відчуття і фактори-подразники, які заважають їм радіти життю, але виявити джерело проблеми вони не змогли. У таких випадках необхідно пройти повне обстеження, щоб знайти причину та спробувати її усунути.

n

Програми чекапов скадаються з консультацій лікарів різного профілю, інструментальних та лабораторних досліджень, а також обстежень певних систем і органів. Для того, щоб пройти процедуру, потрібно вибрати клініку та проконсультуватися з терапевтом, після чого будуть зрозумілі напрямки роботи й конкретні завдання. Після завершення комплексної діагностики проводять підсумкову консультацію, під час якої лікар обговорює результати, відповідає на питання, дає рекомендацію щодо способу життя, факторів профілактики та зон ризику, до яких була виявлена схильність. Після фінальної зустрічі пацієнту видається висновок про стан його здоров’я, аналізи та результати діагностики.

n

Бажано приділяти увагу своєму здоров’ю в рамках чекапів кожні 2-3 роки. Проходити повне обстеження організму рекомендується після 30 років. Після 50 років сильно підвищений ризик розвитку захворювань і ускладнень, тому лікарі радять робити обстеження щорічно. Бережіть себе та відповідально ставтесь до свого здоров’я.

Усі акції