Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Аптечка у подорож

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Митні правила провезення ліків в літаку. Головне правило – забороняється провозити наркотичні та психотропні речовини. При цьому далеко не всі препарати можна безперешкодно брати з собою за кордон. У зоні ризику при проходженні митного контролю – антибіотики, сильні болезаспокійливі, снодійне і таблетки від захитування, рідкі препарати з високим вмістом спирту.

n

В першу чергу під офіційні заборони більшості країн потрапляють сильнодіючі речовини в складі деяких лікарських засобів. Додаткова складність полягає в тому, що перелік обмежених до провезення і заборонених препаратів постійно розширюється, перед польотом в будь-якому випадку доведеться уточнювати інформацію на сайті митниці країни призначення (і пересадки).
Головне правило провезення ліків в літаку: пасажиру дозволено брати стільки препаратів, скільки йому знадобиться на весь термін подорожі. Зверніть увагу: ліки і дієтична продукція можуть бути перевозитися на борту в ємностях об’ємом більше 100 мл і понад норму ручної поклажі (уточнювати в правилах конкретної авіакомпанії), бажано упаковувати їх у прозорий пакет на застібці.

n

Поширена практика – не брати засоби від заколисування в літак, а приймати таблетку заздалегідь. Пов’язано це з тим, що засоби від заколисування – сильнодіючі (як і снодійні), деякі з них можуть містити речовини, ввезення яких повинно бути декларовано.

n

Для тих, хто не готовий тягати піввалізи ліків, але і не хоче бігати у відпустці по аптекам, базова аптечка для однієї людини на дві-три тижні нижче. Що необхідно взяти з собою у відпустку:

n

– знеболюючі;
– жарознижуючі;
– сорбенти (при харчових отруєннях);
– травні ферментуючі препарати (при переїданні, тяжкості в животі, здуття);
– препарати від діареї;
– антисептик.

n

Якщо ви летите на море або в жаркі країни, то обов’язково візьміть з собою крем від сонячних опіків з високим рівнем SPF захисту. Але якщо у вас буде активний відпочинок, необхідний мінімум наступний: засіб від комарів, протиалергічні засоби від укосів комах і еластичний бинт.