star_on

Антиоксиданти в косметиці, які дійсно працюють

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Антиоксиданти в косметиці, які дійсно працюють.

Навіщо потрібні антікосіданти? Саме вони боряться з вільними радикалами, впливом зовнішніх чинників і передчасним старінням шкіри. Конкретний інгредієнт в вашому кремі або сироватці допомагає в протистоянні з окисними процесами в дермі, посилює синтезу колагену, перешкоджає появі зморшок, зменшує зниження тонусу і працює для сяйва шкіри. Нижче розповімо про три найбільш популярних з даної категорії.

Вітамін С - один з найефективніших антиоксидантів в боротьбі зі старінням, тьмяним кольором обличчя, пігментацією, рівним тоном і сяйвом шкіри. Даний інгредієнт пройшов величезну кількість досліджень, а його позитивні властивості для шкіри доведені у великій кількості наукових робіт. Засіб з вітаміном С буде працювати тільки при певних умовах: його висока концентрація в складі, флакон з темного скла, короткий строк придатності і т.п. Крім цього продукт після відкриття може швидко окислюватися і змінити колір, а не стабільна формула викликати почервоніння, свербіж і лущення. Шукайте найефективнішу його форму - ascorbic acid в косметиці.

Коензим Q-10 один з найпопулярніших антиоксидантів і інгредієнтів в категорії анти-ейдж. Швидше за все, кожен з вас бачив рекламу з цим інгредієнтом або крем з ним на полиці магазину. З якими завданнями впорається даний інгредієнт? Його ефективність була доведена навіть лауреатом Нобелівської премією: він зберігає структуру молекул еластину і колагену, запобігаючи старінню шкіри. Але це ще не все, адже корисних властивостей у нього більш ніж достатньо: зберігає зволоженість шкіри, стимулює регенерацію клітин, допомагає і перешкоджає фотосторіння, загоює і регулює обмінні процеси в дермі.

Ніацинамід — це водорозчинний вітамін B3 і один з найбільш вивчених та ефективних інгредієнтів косметики для догляду за шкірою. Супер-здатності ніацинаміду: покращує бар'єрну функцію шкіри; зменшує дрібні зморшки; збільшує вироблення колагену; прискорює оновлення шкіри; допомагає заповнювати вологу; бореться з гіперпігментацією; контролює вироблення себума (шкірного сала); має протизапальні властивості. Доведена ефективність у даного інгредієнта є тільки в концентрації вище 2%, тому краще шукати косметичні засоби з наявністю його від 2-4% в складі та підписом niacinamide на етикетці. 

Усі акції