star_on

Компоненти в косметиці, які допоможуть полегшити алергію на холод 

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Найчастіші причини алергії на холод – розацеа, слабкі судини, тонка чутлива шкіра та порушення захисних функцій. Як наслідок - виникають почервоніння, запалення та свербіж. Нижче розповімо про компоненти в косметиці, які можуть поліпшити стан та знизити алергічну реакцію. 

Вітамін E – це антиоксидант, який активно застосовують фармацевтичні та косметичні компанії, та має багато суперздібностей для шкіри. Корисні властивості: утримує вологу в роговому шарі епідермісу, сприяє оновленню клітин, бореться із запальними процесами, якісно відновлює, підвищує захист від УФ-випромінювання, допомагає повернути здоровий вигляд. Шукайте на етикетці косметичного засобу такі позначення: tocopheryl, tocopheryl acetate, tocopheryl linoleate, vitamin E.

Пантенол – це органічна сполука, попередник провітаміну B5, який є надійним помічником в зимовий період для лікування ран і опіків та заспокоєння шкіри. Він усуває свербіння, має знеболювальний ефект, знімає запалення, загоює, знезаражує та зволожує шкіру. Його часто додають у тканинні маски, зволожувальні креми та сироватки. Багато десятиліть косметичні компанії включають даний інгредієнт до своїх засобів. Шукайте під назвами panthenol, d-panthenol та B5.

Цераміди - це молекулярні сполуки, які є частиною клітин рогового шару шкіри та природним чином присутні в захисному бар'єрі кожної людини. Вони вміють безперешкодно вбудовуватися в шкіру з косметики й відновляють захисну функцію. Крім цього косметика з ними в складі якісно загоює та зволожує, підтримує мікробіом шкіри, формують корисну захисну середу, мають антиалергічну дію і підтримують її у здоровому стані. Підходять для всіх типів шкіри та позначається на сироватках і кремах наступним чином: Ceramide, Ceramide NS, Ceramide EOP.

Зверніться до дерматолога, якщо щороку з настанням холодів виникає цей стан. Лікар допоможе виявити джерело, яке провокує алергію і підбере догляд у зимовий час.

Усі акції