Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Алергени в косметиці

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Які компоненти в косметиці найчастіше викликають алергічні реакції

n

1. Кармін (Carmine). Найчастіше його можна зустріти в губних помадах. Особливо часто застосовується в помадах червоно-рожевих тонів. Сильний алерген.

n

2. Вазелін (Petrolatum). Здавалося б, всім зрозумілий і широко відомий компонент в косметиці. Однак він є сильним алергеном. Вазелін провокує алергічні реакції і може сильно сушити губи. Швидше за все він точно є в складі вашого бальзаму або помади. Через реакцію сухості з’являється бажання наносити додаткові шари помади і ще сильніше зволожити губи.

n

3. Силікон (Silica) – абсорбуючий компонент, який не дає косметиці тверднути. Може викликати алергію і інтоксикацію.

n

4. Діоксид Титана (Titanium Dioxide) – забарвлює пігмент, який здатний поглинати ультрафіолет. Може викликати алергічні реакції, подразнення шкірних покривів, очей, легенів. Використовується в косметиці з SPF і тінях для очей. Окремі виробники перевищують граничний рівень вмісту, що і збуджує негативні реакції.

n

5. Мінеральне масло (Mineral Oil). Це масло всього лише результат переробки нафтопродуктів. У малих кількостях мінеральне масло може дає сприятливий вплив на шкіру, однак підвищений вміст цієї речовини в косметичних засобах може привести до закупорки пір. Знаходиться у всіх засобах і в дуже великих кількостях і може викликати роздратування.

n

6. Оксид цинку (Zinc Oxide) – пігмент для тіней, а також своєрідний SPF. Алерген, який викликає печіння і подразнення шкірних покривів і очей.