Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ПРОБЛЕМНА ШКІРА ОБЛИЧЧЯ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ПРОБЛЕМНА ШКІРА ОБЛИЧЧЯ

Проблемна шкіра обличчя

Про проблемну шкіру говорять досить часто, маючи на увазі під цим терміном різні стани шкіри, які викликають косметичний дефект або є дерматологічною проблемою. Володарі проблемної шкіри змушені докладати більше зусиль, щоб вона виглядала добре. Однак правильний догляд допоможе це зробити.

Види проблемної шкіри

Під проблемною шкірою можуть мати на увазі різні її стани. До найбільш розповсюджених відносяться:

  • Запалення на шкірі, наприклад, вугрі,
  • Забруднення пір (чорні точки),
  • Почервоніння шкіри,
  • Надмірна пігментація шкіри, велика кількість веснянок,
  • Занадто жирна шкіра та поява жирного блиску,
  • Надмірно суха шкіра, що лущиться,
  • Купероз - сильно помітна судинна сіточка,
  • Дерматити,
  • Ранні зморшки, розтяжки,
  • Грибкові захворювання шкіри.

Причини появи проблемної шкіри

Часто проблемною шкіра стає в підлітковому віці на тлі різких змін гормонального рівня. Також про проблеми шкіри зазвичай говорять в зв'язку з віковими змінами. Досить часто проблемність шкірних покривів пов'язана з генетичною схильністю.

Провокувати проблеми шкіри можуть різні зовнішні і внутрішні чинники. До зовнішніх факторів може ставитися надмірно низькі або високі температури, вплив ультрафіолету, забруднення навколишнього середовища.

Провокувати проблеми шкіри можуть неправильне харчування (занадто жирна, гостра їжа, нестача вітамінів та мікроелементів), надмірний стрес, вживання деяких лікарських препаратів. Також причиною порушень епідермісу можуть бути різні захворювання, наприклад, холецистит, коліт, захворювання щитоподібної залози, хвороби печінки, гормональний дисбаланс.

Ще одна важлива причина виникнення порушень епідермісу – неправильний догляд за шкірою, а саме недостатнє очищення шкіри та неправильно підібрані засоби по догляду за шкірою.

Що допоможе поліпшити стан проблемної шкіри

Для того, щоб шкіра мала кращий вигляд, в першу чергу потрібно звернути увагу на харчування. Підібрати збалансований раціон, що включає якісні білки, корисні жири, складні вуглеводи, вітаміни та мікроелементи, клітковину. Важливо пити досить багато рідини, це допоможе уникнути дегідратації шкіри та своєчасно видаляти продукти розпаду і токсичні речовини з організму.

Варто відмовитися від шкідливих звичок, таких як куріння, недосипання. Приділяти час відпочинку.

Якщо є підозри, що причиною проблем зі шкірою стали якісь захворювання, потрібно проконсультуватися з лікарями. Можливо, вам знадобиться консультація дерматолога, гастроентеролога, ендокринолога.

І звичайно ж дуже важливо правильно підібрати догляд за шкірою.

Як доглядати за проблемною шкірою

Очищення. Очищати проблемну шкіру потрібно ретельно, не варто застосовувати занадто агресивні засоби та домагатися «чистоти до скрипу». Не потрібно застосовувати лужне мило та спиртовмісні продукти. Вибирайте м'які засоби з pH 5.0-5.5.

Можна раз на тиждень користуватися скрабами, але вибирати їх потрібно дуже обережно. Не можна застосовувати скраби на запалену шкіру.

Тонізація. Правильно підібраний тонік допомагає поліпшити мікроциркуляцію крові і відновлює гідроліпідну плівку.

Зволоження та харчування. Для цієї мети підійдуть правильно підібрані креми: денний і нічний. Денний крем також повинен зволожувати та захищати шкіру від ультрафіолету, нічний - зволожувати і живити, допомагаючи її відновленню.

Якщо самостійно вибрати засоби по догляду за шкірою не виходять, проконсультуйтеся з косметологом або дерматологом.