Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ДЕЗІНФЕКЦІЯ РУК:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ДЕЗІНФЕКЦІЯ РУК

Дезінфекція рук

Гігієна рук є необхідною частиною нашого життя. За допомогою якісного очищення рук ми можемо уникнути зараження багатьма інфекціями. Регулярну дезінфекцію рук рекомендують проводити для захисту в першу чергу від кишкових інфекцій, але багато респіраторних інфекцій можуть передаватися в тому числі і через брудні руки.

Дезінфекція рук може бути різною і давати різний ступінь чистоти і стерильності, але в будь-якому випадку це хороший профілактичний метод, що дозволяє уникнути захворювання на багато інфекцій, у тому числі і знизити ймовірність інфікування грипом та коронавірусною інфекцією.

Види дезінфекції рук

Розрізняють три види дезінфекції рук:

  • Традиційне та максимально поширене миття рук з милом.
  • Гігієнічна дезінфекція, яка включає миття рук з милом і потім застосування антисептика.
  • Хірургічна дезінфекція рук. В цьому випадку руки ретельно миються до передпліч. Після використання мила застосовується також антисептик, а потім надягають стерильні рукавички. Такий високий ступінь дезінфекції застосовується перед проведенням операцій та в деяких інших випадках, коли необхідно дотримуватись умов підвищеної стерильності.

У побуті ми частіше використовуємо перший вид очищення рук – ретельно миємо руки з милом, а потім обполіскуємо їх водою та витираємо. Але сьогодні в умовах активного поширення коронавірусної інфекції все частіше у повсякденному житті використовується дезінфекція рук із застосуванням антисептика.

Миття рук із милом

Мило є косметичним засобом, за допомогою якого ми можемо добре очистити поверхню рук від забруднення та інфекцій. Мило має лужне середовище, внаслідок чого руки добре очищаються, і багато бактерій та вірусів гинуть.

Для того, щоб мило знищувало більше патогенних бактерій, до нього можуть додаватися спеціальні речовини, що мають бактерицидну дію. На такому милі зазвичай написано антибактеріальне.

Застосування антисептиків

Шкірний антисептик – засіб, що виготовляється для обробки рук. Його можна застосовувати після миття рук з милом для посилення ефекту або використовувати самостійно, наприклад, в умовах, коли немає можливості помити руки традиційним способом (після знаходження в транспорті, відвідування магазину і т.ін.).

Антисептики можуть бути спиртовмісними та безспиртовими. У безспиртові антисептики додаються речовини, що мають бактерицидні властивості. Такі засоби будуть активні лише стосовно бактерій. Але їх плюс у тому, що їх можна наносити на слизові оболонки.

Однак якщо вам потрібен антисептик, який буде ефективним не тільки проти бактерій, але й проти вірусів, то варто вибирати дезінфікуючий засіб, що містить не менше 60-80% спирту.

Антисептики можуть продаватися у різних місткостях у вигляді рідин або гелів. Найбільш зручно використовувати антисептик із розпилювачем. Його зручно наносити на руки у будь-яких «похідних» умовах. Змивати антисептик після нанесення на руки не потрібно.

Також можна використовувати для дезінфекції рук спеціальні одноразові спиртовмісні серветки. Вони можуть бути герметично упаковані, через це їх зручно використовувати.

Часте застосування дезінфікуючих засобів може негативно позначитися на шкірі, призвести до її пересушування, лущення, подразнення. Для того, щоб запобігти цьому, потрібно регулярно використовувати спеціальний крем для рук. Також деякі виробники випускають дезінфікуючі засоби з функцією догляду за шкірою, які додають речовини, які пом'якшують дію спирту та інших дезінфікуючих компонентів на шкіру.