Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ДЕРМАТОМІКОЗИ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ДЕРМАТОМІКОЗИ

Дерматомікози

Дерматомікозами називають поширені грибкові захворювання, для яких характерне ураження шкіри на різних частинах тіла. Згідно зі статистичними даними, поширеність цих дерматологічних захворювань серед дорослого населення складає 10-20%, а серед людей старше 70 років і зовсім досягає цілих 50%. На сьогоднішній день існує близько 120 видів грибків, здатних викликати дерматомікози у людини.

Причини

Ключовою причиною грибкового ураження шкіри є зараження хвороботворними грибками або активізація умовно-патогенної мікрофлори, яка мешкає на шкірі у кожної людини. За статистикою, збудниками інфекції найчастіше виступають дерматофіти (20% випадків), цвілеві грибки (12%), дріжджі (8%) і змішана мікрофлора (60%).

Ризик розвитку дерматомікозів підвищується при наявності несприятливих провокуючих чинників, таких як:

  • низьке соціально-економічне становище;
  • безконтрольний прийом деяких лікарських препаратів (антибіотики, цитостатики, кортикостероїди);
  • регулярне вживання в їжу великої кількості консервантів;
  • імунодефіцитні стани;
  • ожиріння;
  • порушення периферичного кровообігу;
  • наявність деяких захворювань (цукровий діабет, хвороби серцево-судинної системи, алкоголізм, наркоманія, ВІЛ).

У більшості випадків зараження дерматомікозами відбувається при безпосередньому контакті з хворою людиною, рідше — з хворими тваринами або грунтом. Грибкові захворювання можуть розвиватися при частому носінні мокрого одягу, використання мокрих рушників і банних приладдя, а також проживання в теплих і вологих кліматичних умовах — ці фактори викликають активізацію грибків роду Candida, які є представниками умовно-патогенної мікрофлори людини.

Симптоми

Грибкова інфекція може вражати ділянки шкіри практично на будь-якій частині тіла — стопах, тулубі, пахвах, волосистій частини голови і т.д. Клінічна картина хвороби багато в чому залежить від локалізації ураження, стану імунної системи людини і того, який мікроорганізм спровокував розвиток інфекції.

Однак найчастіше хворих турбують такі симптоми:

  • свербіж і дискомфорт в зоні ураження;
  • надмірне лущення шкіри;
  • освіту гіперемійованих мокли ділянок;
  • випадання волосся, освіту характерного висипання і / або виразок в патологічних осередках.

При деяких мікозах волосистої частини голови у багатьох людей спостерігається обламування волосся біля коріння з формуванням характерних "лисих" ділянок.

Діагностика і лікування

Запідозрити дерматомікоз можна за його характерними клінічними проявами. Для підтвердження діагнозу потрібні лабораторні дослідження патологічних матеріалів, отриманих від хворих (зіскрібки з шкіри, частинки нігтів і т.д.). У лабораторних умовах для діагностики грибкових захворювань шкіри застосовують мікроскопічні і культуральні методи дослідження.

Лікують дерматомікози за допомогою спеціальних протигрибкових препаратів системної та місцевої дії. Як правило, пацієнтам призначають таблетки або капсули в поєднанні з мазями, гелями і кремами для зовнішнього застосування. У лікуванні дерматомікозів добре зарекомендували себе такі засоби як Кетоконазол, Итраконазол, Флуконазол та інші подібні до них.