АНЦ
Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Які аналізи варто зробити

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Які аналізи варто зробити Функціональний аналіз крові.

n

Аналіз крові, безумовно, один з найточніших, швидких і показових способів дізнатися про стан здоров’я. Функціональні дослідження крові дещо відрізняються від традиційних, тих, до яких звикли ми з вами. Значення норм показників у функціональному підході вже прийнято в більшості лабораторій. Пояснюємо, в чому причина таких розбіжностей. У традиційному підході «норма» вираховується як середнє арифметичне результатів людей, що проходили аналіз, тобто чим більше людей з якимись патологіями проходять дослідження, тим ширше стає поняття «норми». В функціональної медицині норми «суворіші», що дозволяє раніше розпізнати деякі порушення і провести більш глибокі, деталізовані дослідження.

n

Наприклад, стандартна норма рівня глюкози в крові в середньому 65-99 мг / дл, а в функціональному підході – 75-85 мг / дл. Це означає, що при рівні глюкози, наприклад, в 95 мг / дл деякі лікарі можуть не побачити проблеми, але насправді такі показники можуть вказувати на те, що починається інсулінову резистентність, на проблеми з метаболізмом глюкози і, як наслідок, на можливий діабет.

n

Схожа ситуація і з рівнем гормонів: то, що стандартно вважається нормою, у функціональній медицині може вказувати на досить серйозні порушення. Наприклад, існує дослідження, яке показує, що рівень ТТГ (тиреотропного гормону щитовидної залози) на нижній межі норми позитивно корелює з більш високим ризиком смерті від ішемічної хвороби серця, тобто результат аналізу крові на цей гормон може бути в рамках стандартної норми, але при цьому в реальності означати небезпечну для здоров’я і життя патологію.

n

Також часто, щоб побачити справжній стан гормональної системи, двох-трьох показників, на які зазвичай дивляться терапевти, може бути недостатньо. До того ж якщо кордону норм досить вільні, то починаються порушення в роботі гормональної системи можуть бути не помічені. Функціональний аналіз крові скорочує ризики помилок до мінімуму, дозволяючи вам дивитися на обмінні процеси з різних сторін і на різних рівнях.

Усі акції